Padel spillets historie startede i 1969. Padel spillet eller Padel (også kendt som padel tennis) er en ketsjersport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash. Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet. De grundlæggende regler er forklaret HER. Det siges, at padelspillet er mindre fysisk krævende end eksempelvis tennis, badminton og squash, hvilket medfører færre sportsskader – og det er vi mange, der er enige i.

Enrique Corcuera

Padel som sport opstod i 1969 i den mexicanske badeby Acapulco. Grundlæggeren af padel. Enrique Corcuera, var en rig forretningsmand. Hjemme havde han ikke plads nok til at anlægge en tennisbane, så han fandt på en lignende sport. Han skabte en bane, der var 10 gange 20 meter stor og omgivet af 3-4 meter høje mure. Et net delte banen i to lige store sider. På grund af den mindre spilleplads besluttede han at spille med træketchere, der var mindre end traditionelle tennisketchere.

Padel spillets historie. Padels grundlægger - Enrique Corcuera
Kilde: Auspadel.com.au

Padel udbredes fra Mexico

I begyndelsen blev padel kun spillet af den mexicanske elite, men gennem Alfonso De Hohenlohe, en spansk ven af Corcuera, endte sporten i Spanien. De Hohenlohe introducerede sporten i Marbella, hvor den første europæiske padelklub blev grundlagt i 1974. De første spillere var alle rige venner af De Hohenlohe. Da den spanske konge Juan Carlos og den tidligere Wimbledon-mester Manolo Santana begyndte at promovere sporten, steg dens popularitet hurtigt. Udviklingen af sporten tog endnu et stort spring, da en ven af De Hohenlohe, Julio Menditengui, bragte sporten til Argentina

National sport i Argentina

I Argentina voksede padel til at blive en nationalsport med mere end 10.000 baner og 2 millioner spillere. I Spanien nåede antallet af spillere allerede 1 million i 90’erne, hvilket gør det til en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. I 2014 blev det anslået, at mere end 10 millioner mennesker over hele verden dyrkede sporten. Spanien og Argentina er i øjeblikket de bedste lande i officielle turneringer og international konkurrence. Og således beskrives padel spillets historie kort.

Store turneringer

De første verdensmesterskaber blev arrangeret i 1992 i Sevilla, Spanien. Her deltog delegationer fra 11 forskellige lande fra Europa og Amerika. Siden da er verdensmesterskaberne afholdt hvert andet år. Andre store turneringer, der også tiltrækker titusindvis af tilskuere, er World Padel Tour (WPT), der afløste Padel Pro Tour (Spanien og Argentina) i 2012. 12 ud af 16 events på WPT afholdes i Spanien, men allerede i 2022 kommer WPT til Danmark (maj 2022, Hillerød).

Kilde: https://www.amstelpark.nl/